Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Kenaupark 21 A, Haarlem

Kenaupark 21, HAARLEM
€ 975.000,-- k.k.
Verkoop door DMC Makelaars Overveen

Beschrijving

Het statige herenhuis met monumentale status Kenaupark 21 is door de Cobraspen Groep omgetoverd tot vijf luxe appartementen. Het karakter van het pand is met zorg en liefde teruggebracht naar de tijd waarin de Haarlemse adel en notabelen ervan genoten. Uiteraard voorzien van al het moderne wooncomfort. De Vestingh is een pand
met een verhaal, een ziel. Deel uitmakend van een rij van negen geschakelde herenhuizen, werd het tussen 1866 en 1868 als onderdeel van het bolwerk van de verdedigingswerken van de oude stad gebouwd. Nog steeds zijn er in de directe omgeving restanten van oude vestigingswerken te vinden. De geschiedenis leeft voort in Kenaupark.

Appartement 21A

Souterrain:
Appartement 21A bestaat uit een souterrain en bel-etage. In het souterrain bevindt zich een slaapkamer met luxe design en-suitebadkamer met douche en toilet en een ruime woonkeuken met openslaande deuren naar een groot terras op het oosten. Om het souterrain in stijl te houden, is gekozen voor een vloer in Belgisch Hardsteen-look met vloerverwarming.

Aan de keuken bevindt zich een terras op het oosten met ruimte voor een zithoek of tuintafel. In de woonkeuken
is ruimte voor een groot keukenblok met daarin alle moderne apparatuur. Er past gemakkelijk een ronde of rechthoekige eettafel met minimaal vier stoelen in de keuken. Vanuit de keuken leidt er een trap naar boven naar de gang van de bijbehorende bel-etage.

Bel-etage:
Op de bel-etage bevindt zich de woonkamer met schitterend uitzicht over het Kenaupark en een tweede slaapkamer met een luxe en-suitebadkamer. De woonkamer met schouw biedt ruimte voor een grote zithoek en ligt aan parkzijde met vrij zicht. Zowel in de woonkamer als slaapkamer is gekozen voor een in visgraat gelegde eikenhoutenvloer met een bies van wengéhout. De originele schuifdeuren zijn in ere hersteld en geven toegang tot de woonkamer. De mooie ornamenten plafonds zijn gerestaureerd en in stand gebleven. De schouw in de tweede slaapkamer loopt door in de halfopen en-suitebadkamer.

In de appartementen is een voorbereid verlichtingsplan van Studio Noon aangebracht.

Omgeving
Het Kenaupark ligt in de groene Stationsbuurt. Het stadspark wordt aan twee kanten omzoomd door water, de kinderhuissingel en de Nieuwe Gracht. Het kloppend hart van het historisch centrum, de Grote Markt, is nog geen kwartiertjelopen. Het hele jaar door vinden op dit plein markten, concerten en festivals plaats. Het autoluwe centrum van Haarlem is met haar prachtige monumentale panden een geliefd winkelgebied met oude straatjes en hippe conceptstores. Het vele water nodigt bovendien uit om een sloep te huren en de stad vanaf het water te leren kennen. Allerlei bezienswaardigheden vallen binnen een loopafstand van een kwartier vanaf Kenaupark, of je nu op zoek bent naar een inspirerend museum, een pittoresk Haarlems Hofje of een prachtige kerk. Als iets Haarlem en omgeving kenmerkt, dan is het de magische combinatie van stad, duin en strand. De stranden van zowel Bloemendaal als Zandvoort zijn binnen een half uur bereikbaar per fiets, terwijl het Haarlemmerhout – het oudste stadsbos van Nederland – zich uitstekend leent voor een heerlijke wandeling.

– Woonoppervlakte: ca. 114,2 m²;
– Woonkamer aan Kenauparkzijde;
– Inclusief één parkeerplaats of (afgesloten) eigen terrein;
– Tweede parkeerplaats beschikbaar tegen meerprijs;
– Inpandige berging;
– Vloer Belgisch Hardsteen-look in het souterrain, visgraat eikenhoutenvloer en een bies van wengéhout;
– Afgewerkt met hoge kwaliteitsmaterialen en de authentieke details zijn stijlvol gemoderniseerd.
– Brochure beschikbaar per e-mail of op ons kantoor DMC Overveen aan de Bloemendaalseweg 245 te Overveen.

Details

Bijgewerkt op februari 16, 2022 op 8:38 am

  • Prijs: € 975.000,-- k.k.
  • Woonoppervlakte: 114 m²
  • Kamers: 2
  • Bouwjaar: 1867