Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Rijksweg 108 , Velsen-zuid

Rijksweg 108, VELSEN-ZUID
Verkoop door DMC Makelaars Overveen

Beschrijving

“Waar vind je dit nog?” Leven als een God in Frankrijk op een steenworp van Amsterdam.

In de regio van Haarlem en Bloemendaal ligt op privé landgoed Waterland deze charmante villa met dromerige sprookjestuin op meer dan één hectare eigen grond.

De opvallend goed onderhouden en volledig geïsoleerde voormalige portierswoning (137m2) heeft een schilderachtig karakter. De riante woonkamer heeft een open haard, houten parketvloer en een balkenplafond en sluit aan aan de semi-open woonkeuken met luxe inbouwapparatuur, vloerverwarming en een wonderschoon uitzicht over de tuin. Boven zijn er drie slaapkamers (mogelijkheid tot vier slaapkamers) en een badkamer met vloerverwarming. De gehele woning is voorzien van dubbel glas en er zijn nog mogelijkheden om uit te bouwen, onder andere met een serre.

De tuin is een weelde van bloemen, er is genoeg ruimte voor allerlei soorten dieren, zoals de dwergezels die er nu wonen, en een pipowagen. Het heeft een moestuin, een fruitboomgaard, een vuurplaats en een siertuin met geurende rozen en plukbloemen. Al het groen in de tuin wordt bewaterd met een beregeningssysteem uit eigen bron.

Door de aanwezigheid van meerdere bijgebouwen, allen voorzien van elektra, is er, net als buiten, ook binnen genoeg ruimte voor alle woonwensen. Een gastenverblijf? Een (speel)huis voor tieners? Een werkplek? Een ruime garage voor hobby’s of stalling? Een buitenkeuken of een veranda? Alle bijgebouwen zijn gemakkelijk in te vullen naar ieders behoefte, in iedere fase van het leven.

Kortom: Instapklaar buitenleven met alle voorzieningen van de Randstad en op 10-20 minuten van het centrum van Haarlem en Amsterdam.

Wonen op Landgoed Waterland is werkelijk ‘best of both worlds’.

Buitenplaats Waterland
Het 17e eeuwse landgoed Waterland vormt één van de mooiste overblijfselen van de rijke historie van Velsen. Deze buitenhuizen, zoals ook het aangrenzende landgoed Beeckestijn, werden vooral tijdens de zomermaanden bewoond als in Amsterdam de grachten stonken. Het landgoed bestaat uit een natuurgebied van 29 hectare groot waarop 3 deelpercelen die in particulier bezit zijn en die bewoond worden door gezinnen. In het landhuis opende onlangs eco-hotel en biologisch restaurant Plantage Rococo, bekend van de populaire variant uit Vogelenzang.

Omgeving
Het oude dorpje Velsen-Zuid is een veel gebruikte filmlocatie vanwege de charme en schoonheid. Door de duinen fiets je zo naar het strand van Bloemendaal, maar ook de stranden Wijk aan Zee en IJmuiderslag zijn op fietsafstand. Aan het bos zitten Op Stoom en Partou kinderopvang, twee basisscholen en een middelbare school. Voor hobby’s en vermaak hoeft u het bos helemaal niet uit: er is een voetbalclub, een hockeyclub, een tennisbaan, een manege, een kinderboerderij en een pierebad. En je loopt zo recreatiegebied Spaarnwoude in voor nog meer ontspanning en avontuur (o.a. golfbaan en een skibaan).

Bouwjaar: 1920. Perceel: 13.155m².

Indeling:
Begane grond: royaal entree, vestibule, wc, ruime woonkamer met open haard en een mooie parketvloer. Lichte woonkeuken met inbouwapparatuur en openslaande deuren naar zonnig terras. Bijkeuken met aansluiting wasapparatuur en vaste kader, CV–ketel en deur naar buiten.
1e verdieping: overloop, drie slaapkamers, waarvan twee met kastenwand, badkamer met bad, douche, wc en wastafel.
Vrijstaand tuinhuis met vliering en voorzien van dubbel glas, water en elektra.

• Rijksmonument
• Eigen grond (geen erfpacht)
• NSW status (o.a. geen overdrachtsbelasting verschuldigd)
• Vrijstaand tuinhuis (48m2) voorzien van water en elektra
• Volledig gemoderniseerd
• Aangelegde moestuin
• Beregeningssysteem en eigen bron
• Vrijstaand tuinhuis voorzien van water en elektra
• Eiken toegangspoort (elektrisch)
• Schilderwerk (binnen/buiten) 2018

Rijksmonument en NSW
Het landgoed Waterland/Meervliet is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW) voor de instandhouding van landgoederen en biedt daardoor vele fiscale voordelen. Zo vervalt onder meer de overdrachtsbelasting en wordt er een lagere WOZ-waarde geheven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Details

Bijgewerkt op oktober 30, 2020 op 11:01 am

  • Woonoppervlakte: 137 m²
  • Perceelgrootte: 13155 m²
  • Slaapkamers: 3
  • Bouwjaar: 1920