Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Florapark 5 , Haarlem

€ 3.700.000 k.k.

Beschrijving

Zelden komt een villa van dit kaliber te koop.

Deze zeer karakteristieke vrijstaande stadsvilla is gelegen op een werkelijk unieke locatie in het Florapark.
Een unieke kans voor wie in de stad wil wonen, maar ook in het groen. Dichtbij uitvalswegen, scholen en horeca, 10 minuten lopen naar de Grote Markt en 10 minuten fietsen naar het station.

De markante villa is in 1888 ontworpen in neo-renaissance stijl door de architect F.G. Haitsma Mulier in opdracht van mevrouw Anna Elisabeth Prins-Crommelin (1859-1932), die getrouwd was met Adriaan Theodoor Prins.
Het huis ligt aan de zuidoostzijde van het Florapark, dat in 1873 door de tuinarchitect L.P. Zocher ontworpen werd en maakte onderdeel uit van een plan voor de aanleg en bebouwing van het Hazepatersveld.

Het huis heeft een opvallende gevel met bijzondere details, zoals de mooie stenen decoraties. Het schitterende trappenhuis en diverse open haarden, in de woonkamers, maken het een bijzondere villa. Het pand is oorspronkelijk gebouwd als woonhuis voor een familie, maar heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad. Momenteel is de villa in gebruik als woonhuis. Het is mogelijk om te wonen en werken (bestemming is gemengd 4).

Florapark 5 staat sinds 2002 op de lijst van rijksmonumenten en wordt erkend als een belangrijk cultureel erfgoed. Het pand is niet alleen van historische waarde, maar ook van architectonische waarde en wordt beschouwd als een bijzonder en uniek pand in Haarlem. Het huis is dan ook geliefd bij liefhebbers van architectuur en geschiedenis, en is een belangrijke bezienswaardigheid in de stad.

Kortom een fantastische woning op een prachtige locatie. Ben je op zoek naar een ruime en lichte woning met een heerlijke tuin op een rustige en groene locatie, maar toch dichtbij het centrum van Haarlem? Dan is Florapark 5 zeker een bezichtiging waard!

Indeling:
Souterrain:
Deze etage wordt momenteel gebruikt voor diverse opslag en stookruimte. Al naar gelang de wensen, kan deze etage diverse functies bekleden.

Begane grond:
Statige entree, elegante hal met schitterende marmeren vloer en houten trappenhuis, vanuit deze indrukwekkende hal zijn diverse woonkamers met prachtige open haarden en bewerkte plafonds, een royale eetkamer en studeer/bibliotheek kamers te betreden. De hoge plafonds (4 meter plus) geven een ongekende allure aan deze verdieping.
Rustieke keuken en zonnige serre geven toegang tot de tuin rondom.
De rijke geschiedenis van de villa is direct voelbaar.

1e verdieping:
Vanuit de statige overloop zijn 5 zeer royale slaapkamers en 2 badkamers te betreden. De master bedroom heeft een prachtige uitzicht vanaf het balkon over het Florapark.

2e verdieping:
Geweldige chill ruimte met open bar en prachtige gerestaureerde balken in het zicht. Was en droog-/ strijk kamer, nog 3 extra slaapkamers waarvan momenteel 2 in gebruik zijn als werk- / speelkamers.

– Gebruik oppervlakte wonen 870 m²
– Bruto vloer oppervlakte (bij kantoor gebruik ) 1.010 m²
– Perceel 1.109 m²

Details

Bijgewerkt op juni 25, 2024 op 1:02 am

  • Prijs: € 3.700.000 k.k.
  • Woonoppervlakte: 870 m2
  • Perceelgrootte: 1109 m2
  • Kamers: 24
  • Bouwjaar: 1888