Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Kennemerweg 3 , Zandvoort

€ 3.500.000 k.k.

Beschrijving

Voor de liefhebber die, bij voorkeur, de 70’s retro look van deze duinvilla en de tuin op origineel duin met ruige vegetatie en oorspronkelijke beplanting wil behouden.

Karakteristiek, onder architectuur gebouwde Zeventiger Jaren Duin Villa, 1.450 m³ / 461 m², eventueel inclusief gedeeltelijk top design interieur van eigenaar van BeBoB Design Amsterdam.

Ideaal voor het Creatieve Gezin wat op rustig gelegen kavels in de Randstad wil wonen, circa 30 minuten van Amsterdam, op royale geaccidenteerde kavels van 2.610 m² + 2.040 m², authentieke duingrond, op 8 á 15 meter boven de zeespiegel met met veel privacy, net buiten Zandvoort in duingebied, zeer dichtbij zee, slechts 8 minuten fietsen of minder dan een half uur wandelen.

Voel je welkom op een heerlijke rustige locatie met volledige privacy in de duinen, vlakbij zee. Geniet van deze oase van rust, centraal gelegen met Zandvoort met zijn zee, strand en duinen aan de ene kant en de mooie, bruisende stad Haarlem met haar grote variëteit aan restaurants, barretjes, terrassen, musea, theaters, bioscopen en boetiekjes, heel dichtbij, op circa 8 minuten rijden en Amsterdam op een half uurtje rijden. Alles wat u wenst, is met eenvoudige verbindingen en een gevarieerd aanbod aan vervoer, incl. OV, binnen handbereik.

Deze prachtige duinvilla heeft een echte retro look en feel, is gebouwd in chalet stijl en ontworpen door de architect Onno van de Berg. De kenmerken van de bouwstijl zijn o.a. de bouwsteen als maatgevende module, naar de visie van Ludwig Mies van der Rohe, heldere en afgemeten ontwerpen met een precies gebruik van veel glas en mooi ogende hoekoplossingen. Zo is deze villa gekomen aan zijn karaktervolle 70-er jaren stijl, gelukkig nog onaangetast met anderhalve meter brede vensterbanken, grote ramen voor veel lichtinval rondom, grote woonruimten met veel intieme en fijne door halve muurtjes afgescheiden woongedeelten op verschillende niveaus, welke privacy gedeeltes vormen en diverse slaap- en gebruiksruimten, een zitkuil en op twee verdiepingen een haard. Wat opvalt en kenmerkend is aan dit design, is de visuele ruimtelijkheid en fantastisch gekozen doorkijkjes.

Deze woning is in de 60’er jaren ontworpen en begin jaren 70 gerealiseerd, naar de ideeën van de glossiesuit die tijd als “Avenue”, uniek van binnen en buiten.

Daarom is het niet gek dat deze villa ook het decor geweest is van verschillende foto shoots en films.

Deze villa bevat alle voorzieningen om van het leven te genieten!

Het is dat ontspannen vakantiegevoel na een dag hard werken of juist dagenlang wegzwijmelen, weg van de wereld. Hier kun je ontsnappen aan de dagelijkse maatschappelijke drukte. Hier sta je dicht bij de natuur. Hier heb je de ruimte en kun je in alle privacy met je liefste mensen zijn. Hier kom je echt THUIS!

KENMERKEN
• Duinvilla vrijstaande woning
• Bouwjaar 1973
• Kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers
• Woonoppervlakte 461m²
• Inhoud 1459m³
• Perceel 2.610m2
• Optioneel perceel 2.040m2
• Parkeren: Dubbele garage voor 2 auto’s, een carport voor 2 auto’s en ook nog parkeren op eigen terrein, langs de oprijlaan
• Wellness binnen zwembad, sauna, hammam
• Energielabel C
• Tuin rondom met verschillende vuurplaatsen en terrassen en voorzien van prachtige ruige vegetatie met in het wild groeiende vruchten en kruiden, veel bomen op het origineel duin met veel oorspronkelijke beplanting en regelmatig bezoek van herten, vossen en prachtige vogels.
• Een zeer grote bunker met archeologische waarde onder de woning die in WOII werd gebruikt als slaapplaats voor 4 persoenen en voor communicatie via telex.
• Veel privacy want het perceel waarop de woning ligt, ligt midden in de duinen en is nog eens omgeven door een brede strook groen dat is aangemerkt als beschermd natuurgebied.

INDELING
De duinvilla is bereikbaar via een klinkerweg die u bij een elektrisch te bedienen hek brengt. Dan volgt een lange oprit met aan beide zijden mooie bomen. Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren, een carport voor 2 auto’s en een dubbele garage plus langs de royale lange oprit.

Voor de woning zijn verder nog een fietsenschuur, verscholen achter de bomen bij de oprijlaan en een tuinhuisje, beschut tegen een duin.

Aan deze zijde bij de entree is ook een kinderspeelplaats met klimrek en trampoline.

BEGANE GROND / OF EERSTE VERDIEPING / ZOMERVERBLIJF
Via de betonnen trap of, naar keuze, via de natuurlijk aangelegde bielzen trap betreedt u de zeer royale entree met grote plantenbak, garderobe en meterkast. Om de hoek bevindt zich een ruimte met dubbele wasbak en daarnaast een apart toilet.

Via de entree betreedt u de grote, circa 115m2, maar door de muurtjes toch gezellige living met meerdere niveaus, een eikenhouten vloer, die mooi schuin gelegd is, ter benadrukking van de extreme lengte van de woning en zeer grote raampartijen met mooie uitzichten.

De living is verdeeld in een zeer royale zitkuil met open haard, een eetkamer en werkkamer, allemaal open dus u kunt deze ruimte op veel meer manieren zelf indelen.

De open keuken vormt het centrale middelpunt. Het is een mooie klassieke zwart/chromen/rvs keuken met een losse koel/vriescombinatie (retro look SMEG), ingebouwde vaatwasser, keramische kookplaat (SMEG) en combi magnetron/oven (SMEG).

Vanuit de woonkamer biedt een grote schuifpui toegang naar het mooie zonnige, op het zuiden gelegen, terras en de enorm grote tuin die rondom het huis loopt.

SOUTERRAIN / OF BEGANE GROND / WNTERVERBLIJF
Een mooie industriële ronde draaitrap met zwevende treden verbindt de twee woongedeelten. Onder bevindt zich het winterverblijf, een woonkamer idee rondom de open haard, relax- en wellness elementen als een binnenzwembad van circa 10 x 4 meter, sauna, hamas en indien u de ruimte verlaat om de hoek 3 slaapkamers met 3 badkamers.

Naast het zwembad is een schuifpui waarmee u op een terras ( 7 x 8 meter ) met volledige privacy, geen zich vanaf buren, uitkomt. Bij het winter-woonkamer gedeelte zijn eveneens aansluitingen voor een t.v. , een extra aansluiting voor beamer projectie en verduisteringsgordijnen om het geheel supersnel om te toveren naar een filmzaal.

Vanuit de open ruimte met het binnenbad, zijn een toilet en doucheruimte direct bereikbaar. Deze ruimte biedt ook toegang naar een badkamer met dubbele wastafel en een ligbad. Vanaf de andere kant is deze ook bereikbaar via een halletje en slaapkamer.

De tweede badkamer grenst aan een volgende slaapkamer. Deze badkamer is voorzien van een toilet, enkele wastafel en een ligbad.

De derde badkamer ligt direct naast de derde slaapkamer en is voorzien van een doucheruimte, toilet en enkele wastafel.
Zoals gezegd is deze verdieping voorzien van 3 slaapkamers, al dan niet met inbouwkast. De grootste slaapkamer met inloopkast, vroeger inpandige garage, is via een buitendeur bereikbaar.
Verder vindt u op deze verdieping nog een royale was-, droog- en bergruimte en een stookruimte waar alle ketels en boilers staan. Er is 1 CV combiketel (Nefit Ecomline HR/2009), een grote heet water opslagtank die 8 douches, waarvan 1 buiten, van heet water voorziet en het binnenzwembad verwarmd. Deze opwarming gaat deels via zonnepanelen op het dak. Er zijn 3 elektrische boilers (Brink Allure) voor 3 circuits luchtverwarming en er is een gele tank met zwembadwaterfilters.

EERSTE VERDIEPING / VIDE / OF TWEEDE VERDIEPING
Terug op de begane grond, in de grote zomer woonkamer van circa 115 m2 , brengt een mooie zeer royale houten open trap die rondom een pilaar loopt, u naar de bovenste verdieping, de vide. De mooie hoge houten plafonds benadrukken die chalet look en die retro stijl. Op deze verdieping is een open ruimte die als slaapkamer gebruikt kan worden. Nu is het de woonkamer van de zoon, omdat de vide, met alle faciliteiten behoudens keuken, door de zoon des huizes bewoond wordt. De ramen aan beide zijden bieden een prachtig uitzicht over de duinen. Op deze open etage vindt u verder een slaapkamer en badkamer met wastafel, bidet en een 3 persoons ligbad om lekker te ontspannen en nog een aparte douche, met raam en doorkijk naar de duinen, en toilet.

BIJZONDERHEDEN:
• Bijzondere jaren ’60 architectuur, door Onno vande Berg, geïnspireerd op Ludwig Mies ander Rohe, met de bouwsteen als module voor zowel de interne muren als externe muren en vensterbanken, prachtig meegebouwd met de duinlijn, in chalet stijl,
• Speelse hoogteverschillen, deels hoge plafonds, tot 8 meter, en prachtige doorkijkjes, geven een ruimtelijk gevoel maar toch tevens de knusheid, waarbij het authentieke karakter blijft gewaarborgd.
• Fijne koel- en warmte regulatie doordat de woning is voorzien van heteluchtverwarming en koele luchtcirculatie tijdens warme zomermaanden. Het schuine dak is voorzien van zonnepanelen voor het verwarmen van het water van het inpandige zwembad.
• Het souterrain is niet alleen voorzien van een binnenzwembad, sauna en haman maar ook van een filmscherm, bioscoopstoelen en een open haard met een knus zitje voor gezellige momenten met vrienden en familie.
• Het elektrisch bedienbaar hek, beveiligingsverlichting rondom en hekwerk met prikkeldraad zorgen voor een veilig gevoel.
• Bezoek van herten, vossen en vogels in de tuin is echt bijzonder.
• Veel privacy door de ligging van het extreem grote perceel midden in de duinen met bovendien nog rondom een brede strook groen dat geldt als beschermd natuurgebied.
• Zeer royaal perceel van, bij elkaar 4.650m2, met een natuurzwembad, een hot tub en meditatiehuisje.
• De archeologische waarde van het perceel door de bunker onder de woning

LIGGING
Op enkele minuten wandelen van Amsterdamse Waterleidingduinen en de Kennemerduinen met veel mooie wandel- en fietsroutes.

Dichtbij het strand om te genieten van zon, zee, strand en heerlijke wandelingen, met veel uitspanningen met allerlei versnaperingen.

Alle voorzieningen zoals supermarkten en winkels, diverse eetgelegenheden, lounge-plekken aan zee en barretjes dichtbij.

Openbaar vervoer dichtbij en goede wegen om richting Haarlem en Amsterdam te gaan.
Op enkele minuten loopafstand van de Kennemer Golf Club en de Tennis Club Zandvoort en meer sportfaciliteiten op fietsafstand.

Op circa 5 a 10 minuten fietsafstand van diverse basis- en middelbare scholen en kinderopvang centra en BSO.

Een stukje van de huidige bewoners:
Het was mijn ultieme wens de kids, hier, op de beste plek ever, te mogen laten opgroeien. Super dankbaar ben ik dan ook dat ik hier circa 25 jaar van mijn leven met mijn prachtige gezin door heb mogen brengen.

Voor de entree hebben we 4 stronken als totems geplaatst om ons gezinsgeluk hier te representeren. En geluk, rust en plezier heeft dit (t)huis ons gebracht.

Nu onze studerende kinderen zelfstandig zijn en Zandvoort verruild hebben voor Amsterdam, verblijf ik voornamelijk elders in de tropen en is het tijd deze prachtige plek aan de volgende mazzelaar door te geven.

Uiteraard met pijn in het hart maar met prachtige herinneringen rijker. Weemoed en liefde gaan hand in hand. Ben benieuwd wie de gelukkige opvolger van ons wordt alhier. We wensen de volgende bewoner in ieder geval alle geluk toe!

One love, Casey
https://my.matterport.com/show/?m=5edkF5sxFgo
Bent u toe aan een plek met rust en ruimte en een heerlijk nieuw (t)huis?

Maak dan een afspraak en kom gezellig langs. We geven u een warm welkom en nemen de tijd om u alle bijzonderheden van deze plek en woning te laten zien!

Details

Bijgewerkt op juli 16, 2024 op 1:03 am

  • Prijs: € 3.500.000 k.k.
  • Woonoppervlakte: 461 m2
  • Perceelgrootte: 2610 m2
  • Kamers: 9
  • Bouwjaar: 1973