Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem

Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen

023 541 00 41 Overveen

023 551 70 07 Haarlem

Vergelijk aanbiedingen

Bij DMC Makelaars begrijpen wij dat de verkoop van uw woning een belangrijke stap in een nieuwe richting is. Huizen verkopen is onze lust en ons leven. Werken op het hoogste niveau, in een vakgebied waarmee we mensen helpen met belangrijke stappen maken.

Hoe we dat doen? Dat vatten we het liefst in drie woorden samen:

Betrokken, Bevlogen, Betrouwbaar

1. Zo gaan wij voor u te werk

U wilt uw huis verkopen: een belangrijke stap in een nieuwe richting waar wij u graag bij helpen. Om voor uw woning de koper met het beste bod te vinden, gaan we systematisch te werk. Dat doen we in vijf overzichtelijke stappen:

Stap 1: Kennismaken

Zoals uw huis bestaat er maar een. Alleen al omdat u er woont! Daarom willen we eerst kennis maken; met u en uw huis. Om te beginnen zijn we benieuwd naar uw wensen.

We kijken uitgebreid naar uw woning; wat de afmetingen zijn, de staat van onderhoud, de ligging in de buurt en vele andere aspecten die de waarde van uw woning beïnvloeden.

Zo kunnen we u precies vertellen wat uw huis waard is. En: wat een realistische vraagprijs is! Dat is van belang omdat een te hoge vraagprijs vaak tot een lagere opbrengst leidt.

U krijgt van ons binnen een paar dagen een overzichtelijk voorstel, hoe we de verkoop gaan aanpakken en wat dat mag kosten. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Stap 2: Verkoopopdracht

Als u de verkoopopdracht heeft ondertekend, gaan we voor u aan het werk. Wij beginnen met het voorbereiden van uw dossier en vragen de nodige informatie op bij de gemeente en het kadaster. In de meeste gevallen laten wij de woningen keuren door een bouwkundig expert, zodat we het verhaal compleet hebben voor de potentiële kopers.

Onze tekstschrijvers maken een pakkende beschrijving en een professionele fotograaf zorgt voor mooie, aantrekkelijke foto’s.
Mocht u daar behoefte aan hebben, wij werken samen met een gespecialiseerde styliste die u kan helpen om uw huis er van binnen en van buiten optimaal uit te laten zien.

Stap 3: Lanceren en promotie

Met de foto’s en de beschrijvingen stellen we een verkoopbrochure samen die we aan potentiële kopers mee kunnen geven. Hierin staan ook uw voorwaarden en wordt uitgelegd hoe het biedsysteem werkt.

Voor we de woning op Funda plaatsen, kijken we eerst binnen ons eigen netwerk of we een match hebben.
We zoeken uiteraard meerdere gegadigden, om betere biedingen te kunnen bedingen. Dat doen we in eerste instantie via Funda, en met een Te Koop bord voor uw huis. Maar we hebben nog een scala aan mogelijkheden, zie extra promotie.

NB: Mocht u liever geen ruchtbaarheid geven aan de verkoop van uw woning, dan kunnen wij dankzij ons uitgebreide, exclusieve netwerk de mogelijkheid voor een discrete of exclusieve verkoop bieden.

Stap 4: Bezichtigingen en Biedingen

Als de geïnteresseerden zich aandienen, plannen wij een afspraak om uw huis te komen bekijken.

U hoeft daar niet bij aanwezig te zijn. Liever niet zelfs. Het kan best onprettig aanvoelen, als mensen uw huis komen “keuren”. Mocht het op onderhandelen aankomen, kunt u dat aan ons toevertrouwen. Dat is al jaren onze specialiteit.

NB: Als er meerdere bieders zijn, volgen we de wettelijke NVM procedures. Wilt u hier meer over weten? Wij leggen het u graag persoonlijk uit. Neem contact met ons op voor een afspraak bij ons op kantoor of bij u thuis.

Stap 5: Overdracht

Als we met de koper tot een akkoord zijn gekomen, komt het officiële gedeelte. De (voorlopige) koopakte wordt opgesteld en door de koper ondertekend. Dan heeft u nog drie dagen bedenktijd voor u uw handtekening zet.

Op de dag van de overdracht zal er eerst een inspectie bij uw woning plaatsvinden. We zullen dan de meterstanden opnemen en door uw woning lopen om te kijken of alles zo is zoals afgesproken.

Daarna gaan wij naar de notaris voor het zogeheten “transport”. Mocht er na de overdracht nog iets zijn dan staan we natuurlijk voor u klaar.

Wij streven er naar om u zoveel mogelijk de zorgen en moeite uit handen te nemen en stellen alles in het werk om een overdracht te realiseren waar u nooit meer naar om hoeft te kijken. Zodat u met een gerust gevoel de verhuiswagen kunt bestellen.

2. Extra promotie

De vraag naar woningen in de gemeenten Haarlem, Bloemendaal en Velsen is groot Wij krijgen regelmatig aanvragen van mensen die dolgraag in deze buurt willen komen wonen.

Al deze zoekers komen in onze database. In veel van de gevallen zit daar al een geïnteresseerde tussen. Des te meer geïnteresseerden, hoe gunstiger de voorwaarden die we voor u kunnen bedingen.
Daarom melden we uw woning ook aan op Funda, tenzij u behoefte heeft aan een discrete verkoop.

Naast de standaard promotie op Funda, op onze eigen website, en natuurlijk in onze etalage, hebben we verschillende extra opties om uw woning te promoten.

NB: We gaan pas over tot extra promotiemiddelen als dat nodig is, bewezen effectief is, en toegevoegde waarde heeft.

NVM Open Huizen dag

Jaarlijks wordt er 2x door de NVM een Open Huizen Dag georganiseerd. Potentiële kopers kunnen dan zonder afspraak uw woning bezichtigingen. Wij zullen u van de data op de hoogte stellen en met u in overleg gaan of u wilt meedoen.

Sociale Media

Waar dat van toegevoegde waarde is, kunnen we gebruik maken van Sociale Media.
Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van Sociale Media zoals Facebook, Instagram, LinkedIn of Snapchat, werken we samen met specialisten op het gebied van Sociale Media en online marketing.

3. Exclusieve verkoop

Stel, u wilt uw woning in het hoge of exclusieve segment te koop aanbieden, zonder dat daar onnodige ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Vooral als u veel waardevolle zaken in huis heeft, houdt u ongewenste bezoekers het liefst buiten de deur.

Wij zijn gespecialiseerd in exclusieve verkoop, ook wel vertrouwelijke of discrete verkoop genoemd. Hierbij wordt uw huis binnen ons netwerk verkocht. Regelmatig worden wij benaderd voor woningen in het hoge, exclusieve segment. Dat maakt de kans aanzienlijk groter, dat wij een serieuze gegadigde voor u hebben – of weten te vinden.

Vertrouwen, vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid zijn de kern van ons werk. Wat we ook doen.
In het geval van exclusieve verkoop, hebben we de mensen en de ervaring in huis voor een geruisloze, soepele transactie.