Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Nieuws & Tips

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in makelaarsland!

In between houses

U heeft uw huis verkocht, maar nog geen nieuwe woning aangekocht. Wat nu?

Teilingen Residence biedt uitkomst. Komt u in between houses te zitten dan kunt u een jaartje huren in dit luxe apart hotel, gemeubileerd en smaakvol ingericht. Voor meer informatie klik hier.

Bron: NVM Business in coronatijd

NVM Business in coronatijd deel 15: Olaf Vogelaar

“Flexibiliteit in een conservatieve markt, ik hou er van!”

Liesbeth Kramer
09 juni 2020

“Als er iets is wat de coronamaanden ons hebben geleerd, is het wel dat flexibiliteit niet langer een keuze is. Corona laat geen ruimte. We moeten wel lenig omgaan met de situatie die ons allen overkomt. En misschien is dat voor een traditionele markt als de vastgoedsector helemaal niet zo gek”, betoogt Olaf Vogelaar, Head of Agency & Occupiers van JLL Nederland.

“In 2018 en 2019 hebben we gezien hoe belangrijk een flexibele schil is voor grote bedrijven. Callcentra dijden uit en er was logischerwijs veel opname in flexkantorenland. WeWork, Spaces, noem ze maar op. Die flexibele schil is de afgelopen maanden de eerste hap geweest die werd weggesneden, bediscussieerd of on hold gezet door corporates. Daar heb je immers een flexibele schil voor: opschalen en afromen wanneer het je uitkomt. Het mooie is dat de flexibele schil, de schaalbare vierkante meters bij operators, ook de eerste stap is die de weg terug omhoog bewijst. En je proeft het aan alles: er komt weer beweging in de markt.

Tijdelijke maatregelen bezichtiging

Nu deze week de eerste berichten over verhogingen van de hypotheekrente in het nieuws kwamen, is te verwachten dat er reacties komen op de huizenmarkt. Wij ontvangen meer vragen over de woningmarkt in plaats van over de bezichtigingsmaatregelen rondom het corona-virus.

De verkopers en de kopers lijken vooral naar de langere termijn te kijken.
Wij adviseren de kopers om hun zoektocht vooral door te zetten. De druk is nu even van de markt af en dat maakt de kansen groter om een leuk huis te vinden.

Indien het corona-virus is gestabiliseerd dan gaat men massaal weer de markt op om een huis te kopen.
Wij zien een lichte verschuiving, er zijn huizenzoekers die nu even stoppen met zoeken maar hun plaats wordt snel ingenomen door zoekers die nu van de lage rente willen profiteren. We hadden vorige week bovenmatig meer telefoontjes van kopers en verkopers.

De Haarlemse woningmarkt heeft een sterke positie en is de afgelopen jaren gegroeid. Het is wellicht straks zo dat de prijzen iets dalen maar dan is de rente waarschijnlijk hoger. Per saldo betaal je dan meer voor dat ene huis. Wat voor verkopers tot het advies leidt om ook niet te wachten. De vraag stopt niet. We hebben nog steeds een hoge vraag naar huizen.

Ook in deze tijd proberen wij bij DMC makelaars het verschil te maken. Wij wensen iedereen de aankomende periode heel veel sterkte toe en wij staan graag voor je klaar.

Ebook: Een betaalbare hypotheek

Leer wat er komt kijken bij het kopen van een eerste huis en het verkrijgen van een betaalbare hypotheek in dit ebook.

Download PDF

Ontvang meer informatie

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.