Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Leliestraat 24 , Haarlem

€ 475.000 k.k.

Beschrijving

Charmante, goed onderhouden en schitterend gerenoveerde tussenwoning in de geliefde ‘BURGWALBUURT’ met dakterras op het zuidwesten en een kleine patio, twee slaapkamers, in rustige autoluwe straat op loopafstand van het historische centrum.

De woning is uit 1890 en heeft twee ruime slaapkamers, beide voorzien van een dakkapel over de volledige breedte. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over openslaande deuren die toegang geven tot een fantastisch zonnig dakterras dat door de vrije ligging een geweldige plek is om de hele dag van de zon en het uitzicht te genieten onder het genot van het geluid van de beroemde Damiaatjes van de Grote of St. Bavokerk, of een concert op het Bavo carillon door de stadsbeiaardier.
Op de begane grond bevindt zich een beschutte patio met bergkasten en de mogelijkheid tot het buiten hangen van de was door gedeeltelijke overkapping. Op het dakterras is nog meer bergruimte te vinden in de vorm van een houten tuinschuur.
Dit heerlijke woonhuis heeft door de vele ramen een fijne natuurlijke lichtinval.

In tegenstelling tot wat het energielabel doet lijken, is het huis volledig geïsoleerd met vloer-, muur- en dakisolatie. Tevens is het huis volledig voorzien van hoogwaardige kunststof kozijnen met niet van echt te onderscheiden houtnerf-look en HR++ beglazing.
Het huis is in de laatste jaren gerenoveerd (nieuwe woonkeuken, kunststof kozijnen met HR++ beglazing, vloer- en muurisolatie, nieuwe badkamer voorzien van luxe regendouche met waterval en design toilet, nieuwe trap, nieuwe woonkamer met laminaatvloer, gerenoveerde dakkapellen, nieuwe meterkast met beneden volledig vernieuwde elektriciteit bedrading) en dit geeft veel extra wooncomfort. De keuken en badkamer zijn bekleed met exclusieve tegels in marmerlook.
De woonkamer is voorzien van een luxe gashaard die mede door de goede isolatie van het huis met gemak het gehele huis verwarmt.
De hoge kwaliteit inbouwapparatuur in de keuken bestaat uit een vijf zones inductie kookplaat, een vaatwasser, een pyrolyse oven (zelfreinigend) en een combi magnetron.

De ligging is bijzonder prettig: een oase van rust aan de rand van de binnenstad en de prachtige rivier het Spaarne, waar vaak buurtbewoners samenkomen om te genieten van de gezelligheid van de bootjes en het schitterende en indrukwekkende uitzicht op het Teylers museum en de Waag. Het historische centrum met tal van restaurants, leuke winkels, gezellige terrassen en fraaie musea bevinden zich aan de overkant van deze rivier, op 300 meter loopafstand.
Het Station Haarlem en P+R Transferium Haarlem Spaarnwoude zijn binnen enkele minuten te bereiken. De belangrijkste uitvalswegen richting o.a. Amsterdam en Schiphol zijn zeer snel en eenvoudig bereikbaar.

INDELING
Parterre: entree in de ruime lichte woonkamer met een open woonkeuken in de uitbouw met vaste kast voorzien van ruimte voor koelkast, wasmachine en droger en extra bergruimte. Open keuken geeft toegang tot de charmante patio met bergkasten.
Op de begane grond is de badkamer met wastafelmeubel, inloopdouche en design toilet.

1e Etage: overloop, ruime slaapkamer aan de voorzijde, ruime tweede slaapkamer aan de achterzijde met toegang tot het riante en heerlijk zonnig dakterras met tuinschuur.

Vliering: bergvliering.

DETAILS:
– Bouwjaar: 1890;
– Woonoppervlakte ca. 71 m² (gemeten volgens NVM-meetinstructie);
– Inhoud 292 m³ (gemeten volgens NVM-meetinstructie);
– Fundering op staal;
– Dakterras met dankzij de vrije ligging de zon vanuit het westen, zuiden en oosten (dakterras is bij gedogen);
– Verwarming door middel van luxe gashaard (2019) en geiser (2021)
– Geheel voorzien van dubbel HR++ glas in kunstof kozijnen (houtlook);
– Vloer-, muur- en dakisolatie;
– Rustige straat, om de hoek van het centrum;
– Beschermd stadsgezicht;
– Oplevering in overleg.

Details

Bijgewerkt op juli 27, 2024 op 1:03 am

  • Prijs: € 475.000 k.k.
  • Woonoppervlakte: 71 m2
  • Perceelgrootte: 59 m2
  • Kamers: 3
  • Bouwjaar: 1890