Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Adriaan Stoopplein 9 b, Overveen

Adriaan Stoopplein 9, OVERVEEN
€ 1.350.000,-- k.k.
Verkoop door DMC Makelaars Overveen

Beschrijving

In de vrouwenvleugel van het voormalige Stoop’s bad, ligt deze hoekwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein en een tuin op het zuidwesten. De woning is gelegen op een royaal perceel van 616m2, heeft een riante woonkeuken op de parterre, een zeer lichte en royale woonkamer op de 1ste etage, 4 slaapkamers en 2 badkamers. 

In het appartementen complex is er een eigen (fietsen) berging. 

Door de zuidwest ligging is de woning zeer zonnig en licht.

Het voormalige Stoops zwembad staat bekend om zijn luxe en bijzondere bouwstijl. In 2001 zijn hier prachtige woonhuizen en appartementen in gerealiseerd mét behoud van de oorspronkelijke stijl.

Omgeving: Het Adriaan Stoopplein is centraal gelegen tussen Overveen en Haarlem. Overveen is een dorp, gemoedelijk, kleinschalig en de winkelstraat is op loopafstand (met Albert Heijn, drogist, boekhandel, Stach, Loetje, IJssalon Luciano en biologische slager). Sportvelden en diverse goede basisscholen zijn ook al op loopafstand. Overveen ligt strategisch. De voetbal- en hockeyvelden van Bloemendaal zijn op fietsafstand net als de Grote Markt, met alle leuke winkelstraten daaromheen, keuze te over aan goede winkels en restaurants. Haarlem is rijk aan uitstekende middelbare scholen, allemaal op fietsafstand. Vanaf het NS-station ben je binnen 20 minuten op Amsterdam Centraal, de reis naar Den Haag duurt 40 minuten. Overveen is de poort naar de Kennemerduinen, het Wed en het strand van Bloemendaal. Dichtbij de stad èn dichtbij de zee: best of both worlds.

Indeling:
Begane grond: entree, hal, woonkeuken, gang, toilet, badkamer, 2 slaapkamers, via oude zwembadtrap met raampartij bereikt u de eerste verdieping. 

Eerste verdieping: studiehoek, terras, woonkamer. 

Tweede verdieping: overloop, slaapkamer, berging, slaapkamer, badkamer. 

Bijzonderheden:
* Een lekker licht huis met vrij uitzicht aan voorzijde en een vrij gevoel aan achterzijde;
* Op een zeer gewilde locatie, nabij winkels, scholen, openbaar vervoer, bos en duinen;
* Parkeren op eigen terrein en op de openbare weg
* Voor indeling en maatvoering zie plattegronden;
* Een uitgebreide verkoopbrochure kunt u downloaden via onze site;
* Oplevering in overleg.

Historie gebouw:
Het woongebouw aan het Adriaan Stoopplein is oorspronkelijk gebouwd in de periode 1916-1921 als zwembad met badhuizen. Het gebouw is ontworpen door Eduard Cuypers. In 1990 werd het zwembad gesloten en het gebouw geschonken aan de gemeente. De badhuis-vleugels zijn in 1998/2000 gerestaureerd en gerenoveerd tot woningen. In 2000 kwam de restauratie en renovatie van het zwembadgedeelte gereed waarbij het zwembad is verbouwd ten behoeve van 28 appartementen. Deze appartementen staan op een nieuwe fundering binnen de bestaande gemetselde buitengevels. Het bestaande dak inclusief stalen spanten van het zwembad is gehandhaafd. Het gebouw is een Rijksmonument.

Details

Bijgewerkt op januari 13, 2022 op 8:45 am

  • Prijs: € 1.350.000,-- k.k.
  • Woonoppervlakte: 237 m²
  • Perceelgrootte: 616 m²
  • Slaapkamers: 4
  • Bouwjaar: 1924