Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Kleverlaan 81 , Bloemendaal

€ 795.000 k.k.

Beschrijving

FRAAI HERENHUIS MET UITSTEKENDE MAATVOERING EN HOGE PLAFONDS

Dit karakteristieke herenhuis met een fantastisch vrij uitzicht over weilanden staat aan een brede laan in Bloemendaal. Het sfeervolle woonhuis heeft op dit moment vijf slaapkamers en ruimte genoeg voor thuiswerkplekken.
De zonnige voortuin met veel groen ligt op het zuidwesten. De eveneens groene, beschutte (stadsformaat) achtertuin biedt veel privacy en is bereikbaar vanuit de keuken en de serre.
De NS-stations van Bloemendaal en Haarlem, het centrum van Haarlem, de gezellige dorpskernen van Bloemendaal en Overveen, maar ook diverse sportfaciliteiten, scholen, de duinen en het strand van Bloemendaal liggen op loop- en fietsafstand. Via de nabijgelegen randweg van Haarlem bent u met de auto snel onderweg naar Amsterdam, Alkmaar, Heemstede en Den Haag.

INDELING:
PARTERRE: entree, vestibule, hal, toilet met fontein, kelder voor opslag (deels stahoogte), zeer royale woonkamer met schouw en lichte serre met openslaande deuren naar de tuin, dichte (nog te moderniseren) keuken met diverse mogelijkheden en deur naar de omsloten tuin.

1e VERDIEPING: ruime overloop met wasmachine/droger-opstelling, badkamer met bad, douche, wastafel en separaat toilet. Grote slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het balkon. Aan de voorzijde een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het balkon.

2e VERDIEPING: ruime overloop met cv-ketelopstelling, grote slaapkamer achterzijde, 2 ruime slaapkamers aan voorzijde met uitzicht over het weiland en een vliering onder het pannendak. Het platte dak aan de achterzijde biedt mogelijkheden voor zonnepanelen op het zuiden.

ALGEMEEN:
* Goede maatvoering, woonoppervlak 172 m² conform NEN2580 en 146 m² eigen grond;
* Heerlijk familiehuis met veel kamers;
* Ruime kamers met hoge plafonds;
* Goede voortuin en stadsformaat achtertuin;
* Vrij uitzicht aan de voorzijde over de weilanden;
* Voor indeling en maatvoering zie plattegronden;
* Energielabel C;
* Oplevering in overleg.

Noot van de bewoners:
Wat ons destijds opviel aan dit huis was het licht en dat bleek voor alle seizoenen te gelden. In de zomer staat de zon hoog, dan blijft het in de leefruimtes aangenaam. ‘s Winters komt hij tot achter in de woonkamer, waardoor je ook op grijze dagen veel lichtinval hebt. Het glas-in-lood, de originele trapleuningen en de granieten vloer in de serre hebben we behouden, omdat ze de geschiedenis van het huis vertellen.
Voor ons gezin met drie kinderen was er ruimte genoeg. Toen ze klein waren konden ze veilig in de achtertuin spelen, later gingen ze met de kinderen uit de buurt naar het pleintje om de hoek en de achterstraat. We zijn ook vaak op de fiets naar de duinmeertjes geweest. Bij de Oosterplas ben je in tien minuten. Op tienerleeftijd hadden de kinderen hun eigen plek, terwijl wij ook veel thuiswerkten, dan zaten we elkaar niet in de weg. Het uitzicht blijft geweldig, met in de warmere maanden koeien en kalfjes aan de overkant. In de nestkast onder de dakrand huist sinds twee jaar een koolmezenpaar. Met zowel hartje Haarlem als de duinen en het strand op fietsafstand voelt het als een bevoorrechte plek om te wonen.

Details

Bijgewerkt op maart 1, 2024 op 1:05 am

  • Prijs: € 795.000 k.k.
  • Woonoppervlakte: 172 m2
  • Perceelgrootte: 146 m2
  • Slaapkamers: 6