Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Koninginneduinweg 17 , Bloemendaal

Koninginneduinweg 17, BLOEMENDAAL
€ 2.250.000,-- k.k.
Verkoop door DMC Makelaars Overveen

Beschrijving

UNIEKE KANS!

Prachtige, zeer royale geschakelde karakteristieke villa gelegen nabij één van de mooiste en meest bijzondere plekjes van Zuid Kennemerland, ‘t Halve Maantje, aan de voet van het Kopje van Bloemendaal. Het is een uniek Rijksmonument in goede staat van onderhoud en met behoud van karakter.

De villa, van oorsprong uit de 19e eeuw en deel uitmakende van het landgoed en later beroemde hotel ‘Duin en Daal’ alwaar H.M. Koningin Wilhelmina graag verbleef, is het middelpunt van villapark Duin en Daal en omgeven door een rijke historie, grenzend aan een duinvallei met waterpartij. In 1907 naar ontwerp van J.A.G. van der Steur gebouwd in het voormalige hotel “Duin en Daal”. Gelegen in het beschermde dorpsgezicht van Bloemendaal, in een oase van groen en natuur. Ligging nabij uitvalswegen, sportvelden, natuur/wandelgebieden, duinen, de zee en op loopafstand van de dorpskern Bloemendaal, de lagere school en het Bloemendaalse bos.

Het bouwblok ligt ten westen van het 18de-eeuwse voormalige buitenhuis “Duin en Daal” (Rijksmonument) en is door middel van een tussenbouw van twee bouwlagen hoogte met dit voormalige buitenhuis verbonden. De geveldecoratie van deze tussenbouw is in de trant van het 18de-eeuwse buitenhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Indeling;
Via de grote voortuin kom je binnen,
Begane grond, ruim entree, hal, garderoberuimte, wc met fontein, bijkeuken, grote berging alwaar nog een kamer gemaakt zou kunnen worden, woonkamer met openhaard, keuken, eetkamer met openhaard en met openslaande deuren naar de zonnige tuin met schitterend uitzicht over de zonnige diepe achtertuin en over het bijzondere “halve maantje”. 

1e verdieping:
ruime overloop, grote slaapkamer over de gehele breedte met serre aan achterzijde en met schitterend blijvend uitzicht over het halve maantje en met directe toegang tot aangrenzende badkamer, 2e slaapkamer met vaste kasten aan de voorzijde en een 3e slaapkamer aan voorzijde met vaste kasten, 2e badkamer met douche en wastafel, separate wc met fontein, toegang tot de vliering.

Bijzonderheden:
* Rijksmonument;
* Gelegen tussen duinen en bossen;
* Gelegen op toplocatie villa park Duin en Daal, beschermd dorpsgezicht;
* Unieke ligging nabij landerijen, duinen en bos; een bijzondere combinatie;
* Prachtig aangelegde, zonnige tuin met volop privacy met schitterend uitzicht over het halve maantje;
* parkeren op eigen terrein in de voortuin;
* Dicht bij hockey-cricket-en voetbalclub Bloemendaal en lagere scholen;
* Oplevering in overleg;
* Bouwkundige keuring ter inzage bij verkopend makelaar.

Details

Bijgewerkt op februari 22, 2022 op 8:38 am

  • Prijs: € 2.250.000,-- k.k.
  • Woonoppervlakte: 206 m²
  • Perceelgrootte: 745 m²
  • Slaapkamers: 3
  • Bouwjaar: 1907