Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Korte Lakenstraat 21

2011 ZD Haarlem
023 752 06 99

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Koningstraat 25 , Haarlem

Koningstraat 25, HAARLEM
€ 1.700.000,-- k.k.
Verkoop door DMC Makelaars Overveen

Beschrijving

Unieke kans in het stadshart van centrum Haarlem.

Dit prachtige en luxe verbouwde stadshuis is een oase van rust midden in het historische centrum van Haarlem. Wanneer je de deur achter je sluit, begeef je je in de stilte van dit 500 jaar oude pand. Kom binnen via de middeleeuwse steeg die in vroegere tijden langs de zijkant van het huis de Koningstraat verbond met de Grote Houtstraat.

Aan het eind van de gang loop je de hoge TUINKAMER in waar je in de vroege ochtend al in de zon kunt ontbijten met uitzicht op de mediterrane binnentuin. Kies vervolgens via de verbindende tussenkamer of je linksaf de herenkamer of rechtsaf de voorkamer wilt betreden. De HERENKAMER – een opkamer aan de achterzijde van het huis – geeft de stilte die je zoekt als je een boek wilt lezen bij de openhaard.

De VOORKAMER daarentegen geeft de namiddagzon waar je met een kopje koffie op de brede vensterbank naar de gemoedelijkheid op de autovrije straat kijkt. Vanwege de vergunningen is de ruimte heel makkelijk te gebruiken als atelier of winkel die toegankelijk is via de dubbele voordeuren.
En vergeet niet de KEUKEN: via een trapje kom je in het souterrain welke de koelte geeft in de zomer en heerlijk aangenaam en knus is in de winter. Geniet van het comfort van een Bulthaup keuken, met diverse inbouwapparatuur en vloerverwarming. Via de keuken is er toegang tot de twee KELDERS.

Via het trappenhuis met een laag en hoog bordes kom je op de eerste etage. Als je de linkerdeur neemt kom je in de ruime en comfortabele BADKAMER met vrijstaand bad, inloopdouche, wastafelmeubel met twee waskommen en een toilet. Middels een trappetje bereik je de MASTER BEDROOM – een unieke slaapkamer aan de achterzijde van het pand. De authentieke houten nok kleurt warm oranje bij het branden van de houtkachel. Het uitzicht op de tuin en de St. Bavokerk maken dit een heel bijzondere plek in huis. Verder op deze etage een VOORHUIS, momenteel ingericht als werkkamer met alle faciliteiten om dienst te doen als volledig appartement, compleet met dakterrasje, keuken en BADKAMER met douche, wastafelmeubel en toilet. Ideaal voor au-pair of anderszins zelfstandige woonunit.

Twee deuren bieden toegang naar de twee ZOLDERKAMERS, die beiden met een eigen trap te bereiken zijn. In het middenhuis heeft de kamer een bedstede met daarboven een slaap/speelvide, een kleine inloopkast en vast bureau. Deze kamer biedt het beste zicht op de St. Bavokerk. Aan de voorzijde van het huis nog een ruime slaapkamer met prachtige nok.

Nog even naar de TUIN. De zon verplaatst zich gedurende de dag van de tuinkamer naar de achterkant van de tuin zodat er van ’s ochtends tot einde middag altijd zon is. Aan de zijkant van de tuin biedt een schuur met keukenblok nog veel bergruimte en aan de achterzijde een kleine bergplaats voor o.a. houtopslag. In de namiddag kan je ook aan de voorzijde van het huis op de oude hardstenen bankjes in het zonnetje nog nagenieten van de stadse gezelligheid.

KENMERKEN:
– Zeer luxe verbouwd waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen;
– Rustig gelegen, maar toch midden in het centrum van het historische Haarlem;
– Tuin (75m2) die optimale privacy biedt;
– Waterfilter;
– Krachtstroom voor bijvoorbeeld aanleg van een sauna;
– Afzuigsysteem;
– Houten vloeren op alle etages;

Details

Bijgewerkt op mei 28, 2020 op 7:47 am

  • Prijs: € 1.700.000,-- k.k.
  • Woonoppervlakte: 269 m²
  • Perceelgrootte: 229 m²
  • Slaapkamers: 4
  • Bouwjaar: 1560
Tijdelijke maatregelen bezichtiging-01