Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Louise de Colignystraat 30 –II, Amsterdam

€ 395.000 k.k.

Beschrijving

Heerlijk licht en fris 3 kamer appartement gelegen op de 2e verdieping van prachtig gerenoveerd gebouw.
De woning is in 2018 compleet vernieuwd en verkeert in zeer goede staat van onderhoud.

De woning is gelegen in het stadsdeel Landlust in de wijk Bos en Lommer in Amsterdam-West, een buurt met een uitstekende bereikbaarheid en veel voorzieningen. Het appartementencomplex ligt op een rustige locatie en aan beide zijden van het complex bevindt zich een groenstrook.

Indeling:
Begane grond:
Gemeenschappelijke entree, met toegang tot markant trappenhuis.
2e verdieping:
Entree/woonkamer met moderne open keuken voorzien van inbouwapparatuur. Toegang tot het deels breder balkon met noord-west ligging met namiddag- en avondzon.
Bij de keuken bevindt zich inbouwkast met opstelling cv combi ketel en wasmachine aansluiting, aparte meterkast met moderne installatie. Ruime badkamer met wastafel, wc en inloopdouche. Via tussenhal toegang tot de 2 slaapkamers, indien gewenst heel eenvoudig tot 1 slaapkamer om te bouwen. In de onderbouw zijn de 2 bij de woning behorende bergingen gelegen.

De woning bevindt zich in een complex van twee monumentale gebouwen, ontworpen door architect Ben Merkelbach, de latere stadsbouwmeester van Amsterdam. De eerste toepassing van strokenbouw in Nederland; lucht, licht en ruimte.

De gebouwen zijn in 2017 grondig gerenoveerd. Daarbij werden alle kozijnen, puien, dak, leidingwerk en aansluiting van water, riool, elektriciteit en gas, plus woning scheidende vloeren en wanden vernieuwd. De buitenmuren zijn opnieuw geïsoleerd. Veel authentieke details zijn bewaard, zoals het boodschappenmandje van weleer, het trappenhuis. De nieuwe raamkozijnen ogen even scherp als de stalen kozijnen in 1937. Tussen de gebouwen is de fraai aangelegde binnentuin gelegen. Deze oase van rust is alleen toegankelijk voor bewoners.

Ligging

Je woont hier heerlijk rustig maar toch middenin het levendige en populaire stadsdeel West (Bos en Lommer) Er zijn talloze winkels voor de dagelijkse benodigdheden op korte loopafstand bevinden zich verschillende populaire eet- en drinkgelegenheden. Voor de dagelijkse boodschappen vind je genoeg (speciale) winkels en naar de supermarkt is het een paar minuten lopen. Op de Bos & Lommerweg vind je leuke bijzondere winkeltjes zoals De Nieuwe Boekhandel. De woning ligt nabij diverse parken zoals het Erasmuspark en het Westerpark, ideaal voor sporters en hardlopers. Je bent in korte tijd in de Baarsjes, Westerpark en in de Jordaan. Letterlijk om de hoek vind je de haltes voor de bus. Doordat de woning aan de rand van het centrum ligt is deze goed bereikbaar met de auto. Met 5 minuten zit je via oprit S104 en S 103 op de A10.

VvE
De VVE Merkelbach is gezond en actief, wordt professioneel beheerd door Ymere VvE Beheer. De maandelijkse bijdrage is ca. € 81,- en dekt o.a. schoonhouden en elektriciteit algemene ruimten, onderhoud binnentuin, opstalverzekering en sparen voor toekomstig onderhoud. Relevante stukken zijn op aanvraag beschikbaar.

Erfpacht
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De jaarlijkse canon is vooruitbetaald tot en met 15-02-2066. Op dit recht zijn de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht van het jaar 2000 van toepassing.

Bijzonderheden:
– Turn key appartement zo te betrekken;
– Woonoppervlak 46 m²;
– Ruim balkon;
– Volledig geïsoleerd;
– 2 bergingen;
– Binnentuin;
– Erfpacht afgekocht tot 15 februari 2066;
– Gezonde VVE;
– Gemeente monument;
– Renovatie casco 2017;
– Renovatie woning 2018.

Details

Bijgewerkt op juni 25, 2024 op 1:02 am

  • Prijs: € 395.000 k.k.
  • Woonoppervlakte: 46 m2
  • Kamers: 3
  • Bouwjaar: 1937