Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Nieuwe Gracht 39 , Haarlem

Nieuwe Gracht 39, HAARLEM
€ 2.500.000,-- k.k.
Verkoop door DMC Makelaars Overveen

Beschrijving

STATIG GRACHTENPAND MET MOGELIJKHEID TOT HET CREËREN VAN 6 APPARTEMENTEN OP BOUWVLAK IN ACHTERTUIN!

Aan de mooiste gracht van Haarlem staat dit schitterende grachtenpand met zonnige diepe achtertuin op het zuiden. De 2 percelen grote tuin biedt meerdere eigen parkeerplaatsen welke rechtstreeks bereikbaar zijn via de (achter) poort. Het statige huis leent zich ook uitstekend voor een groot gezin, dubbele bewoning of een inwonende au-pair. Kantoor of praktijk aan huis behoort ook zeker tot de mogelijkheden!
Gesitueerd in hartje Haarlem stad is de woning zeer centraal en praktisch gelegen, je loopt de deur uit en je staat op de Nieuwe Gracht. Nog geen 5 minuten lopen van het Centraal Station en ook 5 minuten lopen naar de Grote Markt.

De ligging en het uitzicht zijn fantastisch te noemen; vanuit de kamers aan de voorzijde heeft u prachtig uitzicht over de Nieuwe Gracht. Op een geweldige plek gelegen midden in het historische stadshart met winkels, restaurants, cafés, theaters en musea letterlijk om de hoek.
Alles wat je nodig hebt binnen handbereik! Met 10 minuten rijdt u op de A9 richting Amsterdam of de A5 richting Den Haag. Een prachtige kans om al uw woon en eventueel zakelijke wensen te verwezenlijken! Kortom een heerlijk familiehuis!
De zonnige 25 meter diepe achtertuin is gelegen op het zuiden. Het achterste gedeelte van de tuin heeft mogelijkheden om te worden gebruikt als bouwgrond. Waarbij er de optie is om bijvoorbeeld een bed & breakfast, praktijk ruimte of appartementen (3 laags) te ontwikkelen. Dit maakt de woning een voor meerdere doeleinde interessant pand.

Midden in het centrum loop je de poort door, doet hem dicht en er is werkelijk een oase van rust. Binnen in het statige huis wordt dit versterkt door de gezellige woonkeuken met openslaande deuren naar de fantastische zonnige diepe tuin. Alle kamers hebben ongekende hoge plafonds en hoge ramen welke zorgen voor een fantastische lichtinval. Eenmaal binnen kan je maar één ding doen en dat is genieten.

INDELING:
Begane grond:
statige entree met behoud van originele marmeren vloer rosario, royale voorkamer thans in gebruik als kantoor aan de Gracht, badkamer met douche/wastafel meubel en wc, grote gezellige woonkeuken met verhoogde zithoek en openslaande pui naar de zonnige tuin met overdekt terras. De keuken heeft een lichtstraat van prachtig glas in lood. Bijkeuken, extra gastentoilet, wasruimte, toegang tot grote kelder. Middels een schitterend imposant trappenhuis met bordestrap bereikt u de;

1e etage:
grote, elegante L-vormige woonkamer met bibliotheek aan de voorzijde over de gehele breedte van het pand. Dit geeft een schitterend uitzicht over de Nieuwe Gracht.
Master bedroom met eigen badkamer met bad, douche, wc, dubbele wastafel en infrarood sauna.

2e etage:
2 royale slaapkamers aan de voorzijde van het huis met ornamenten plafonds en hoge ramen, 3e badkamer. Aan de achterkant van het huis zijn de 4e en 5e royale slaapkamers.

3e etage:
grote open ruimte (110m2!) met het schitterende originele spant volledig in het zicht. Deze etage kan naar ieders persoonlijke wens ingedeeld worden. Thans in gebruik als geweldige family room en thuisbioscoop.

Een unieke kans om aan de Gracht te wonen. Multifuntioneel huis dat voor meerdere doeleinden geschikt is!

BIJZONDERHEDEN
– Op het eigen terrein bevindt zich een oppervlakte 91m2 welke bebouwd mag worden en waar bijvoorbeeld meerdere wooneenheden gebouwd kunnen worden; Tevens bestaat de mogelijkheid voor splitsing.
– De benedenverdieping heeft een gedeelte dat zich uitstekend leent als semi zelfstandige woonruimte voor een au-pair of inwonende ouder;
– Meerdere parkeerplaatsen op eigen grond.

Details

Bijgewerkt op oktober 21, 2019 op 6:25 am

  • Prijs: € 2.500.000,-- k.k.
  • Woonoppervlakte: 513 m²
  • Perceelgrootte: 439 m²
  • Slaapkamers: 6
  • Bouwjaar: 1886