Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Oosterhoutlaan 20 , Haarlem

€ 2.350.000 k.k.

Beschrijving

Prachtig en bijzonder vrijstaand familiehuis met uniek adembenemend uitzicht over het Spaarne

Het huis ligt aan de Oosterhoutlaan die zich uitstrekt van de Haarlemmerhout tot aan het Spaarne. Deze laan straalt een voorname, rustige en unieke sfeer uit, en toch geniet u van de gunstige ligging op loopafstand van het historische centrum van Haarlem en vlak bij de belangrijkste uitvalsweg naar Amsterdam en Schiphol.

De woonruimtes in dit prachtige huis zijn royaal met hoge plafonds. De goed bewaarde, authentieke details, die het interieur sieren, zoals de houten lambriseringen, de ingebouwde kasten, de open haarden, het imposante trappenhuis en het fraaie glas-in-lood benadrukken de charme van deze bijzondere villa die rond 1900 is gebouwd. Met zorg en aandacht zijn de historische elementen behouden. Wel zullen de nieuwe eigenaren wat modernisering willen aanbrengen, vooral bij de keuken en het sanitair. Doordat het huis het laatste huis van de Oosterhoutlaan is en in een buitenbocht van het Spaarne ligt, is er vanuit vrijwel alle vertrekken een adembenemend uitzicht over het Spaarne. De
volledige omheinde en met een solide toegangshek goed afsluitbare tuin grenst direct aan een uitloper van de vijver aan de Vijverlaan bij de Churchilllaan.

Door zijn sfeer en ruimte is dit een heerlijk familiehuis. Maar ook de locatie zelf biedt veel comfort, rust en privacy, en dat op slechts een steenworp afstand van alle benodigde faciliteiten. Wie droomt er niet van zo’n prachtig uitzicht? Deze schitterende villa met dubbele garage is gelegen op een geweldige locatie in Haarlem, aan de oevers van de rivier het Spaarne. Hier kunt u dagelijks uw ogen uitkijken, terwijl u tegelijkertijd geniet van de rust en ruimte om u heen.

De Oosterhoutlaan grenst direct aan de Haarlemmer Hout, het oudste stadsbos van Nederland. Dit bos werd tijdens de Gouden Eeuw veel gebruikt als recreatiegebied voor welvarende Haarlemmers en Amsterdammers, waardoor er veel statige panden in de buurt te vinden zijn, die uitkijken op het bos.

Pontje Spaarneveer

Wie droomt van wonen aan het water moet deze vrijstaande villa met eigen oprijlaan, tuin rondom en vrijstaand bijgebouw echt komen bekijken. Zomers wordt hier gezwommen, `s winters geschaatst, dagelijks komen er roeiers en andere recreatieve bootjes langs en het veerpontje Spaarneveer tuft van 7.30 tot 18.00 uur tussen de Belgiëlaan en de Scheltemakade heen en weer tussen de oevers om voetgangers, hardlopers en fietsers over te zetten.

Indeling:

Begane grond: entree, royale hal met vestibule, aparte garderobe, toilet en toegang tot de kelder met stahoogte, schitterend trappenhuis met schitterende houten lambrisering (met omloop en balustrade op de 1e etage), woonkeuken, 2e toegang tot de kelder, bijkeuken met 2e toilet, drie woonkamers en suite met 2 paar schitterende, goed werkende, massale schuifdeuren, hoge plafonds en mooie stijlkenmerken. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht over het Spaarne.

1e etage: vier grote slaapkamers, waarvan drie met prachtig uitzicht over het Spaarne, slaapkamers met mooi glas-in-lood raam, slaapkamer aan voorzijde met royaal balkon met vrij uitzicht over het Spaarne, slaapkamer aan achterzijde met vaste kast en wastafel. Alle kamers hebben mooie hoge plafonds en mooie afmetingen, badkamer met bad, douche en wastafelmeubel. Separaat 3e toilet.

2e etage: royale overloop, 4 slaapkamers met leuke spanten in het zicht, douchecel met wastafel, 4e toilet, diepe garderobekast en donkere kamer (fotografie).

3e etage: vliering

* Uniek: Monumentaal vrijstaand wonen aan zowel het stadsbos Haarlemmerhout als aan de rivier het Spaarne;
* Bijzonder gunstige en rustige ligging met veel groen en vrij uitzicht;
* Op loopafstand van de historische binnenstad van Haarlem, het winkelstraatje “Jan van Goyen” en de “Binnenweg”
* Scholen, winkels en cultuur in de directe omgeving;
* Vergunningsvrij parkeren voor de deur en op eigen afgesloten terrein;
* Nabij uitvalswegen naar Amsterdam, Schiphol en Den Haag;
* Bijzonder exclusieve en kindvriendelijke woonomgeving voor gezinnen;
* Voor indeling en maten zie kleurenplattegronden;
* Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Details

Bijgewerkt op juni 25, 2024 op 1:02 am

  • Prijs: € 2.350.000 k.k.
  • Woonoppervlakte: 328 m2
  • Perceelgrootte: 1272 m2
  • Kamers: 11
  • Bouwjaar: 1902