Bloemendaalseweg 245

2051 GC Overveen
023 541 00 41

Vijzelstraat 68-78

1017 HL Amsterdam
020 - 247 10 80

Kleverparkweg 24

2023 CE Haarlem
023 551 70 07

Vergelijk aanbiedingen

Rijksweg 110 , Velsen-zuid

€ 1.900.000 k.k.

Beschrijving

“Waar vind je dit nog?” Leven als een God in Frankrijk op een steenworp van Amsterdam.

In de regio van Haarlem/Bloemendaal ligt op privé landgoed Waterland dit unieke en majestueuze Koetshuis met dromerige sprookjestuin. Kortom: Instapklaar buitenleven met alle voorzieningen van de Randstad en op 10-20 minuten van het centrum van Haarlem en Amsterdam.

Uniek en in de adembenemende natuur van landgoed “Waterland” gelegen een voormalig koetshuis dat bestaat uit twee panden. Indien men geïnteresseerd is in het kopen van uitsluitend nummer 110 of 112, dan hanteren wij een vraagprijs van €1.900.000,-. Indien men geïnteresseerd is in het geheel nummer 110 en 112, dan hanteren wij een vraagprijs van €3.800.000,-. Deze historische buitenplaats is omgeven door bossen en kenmerkt zich door de landschappelijke stijl met romantische slingerpaden en afwisselende vergezichten. Dit gedeelte van het Koetshuis is een waar familiehuis met vele verschillende en unieke ruimtes met daarbij een fantastische tuin.

Deze Villa is voorzien van een prachtige aangelegde siertuin, een vijverpartij, een (verwarmd) zoutwater zwembad, een zeer grote moestuin met kas en goede parkeergelegenheid met carport. Ondanks alle ruimte en weidsheid heeft het een bijzonder intiem en besloten karakter. Een paradijsje middenin de Randstad waar je ’s-ochtends de vogels hoort zingen terwijl je kijkend naar het groen je koffie drinkt!

Beleef de ultieme combinatie van historie en modern comfort in dit schitterende huis.

Indeling:
Beneden heeft deze villa vele verschillende ruimtes met marmeren vloeren en originele details waaronder een zeer ruime woonkeuken, living, kantoor en bijkeuken. De keuken is voorzien van een luxe design woonkeuken (Roel de Vos) met Gaggenau apparatuur. De gehele benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming.
Op de bovenverdieping bevinden zich momenteel een master bedroom met badkamer en kleedkamer, drie andere slaapkamers en een separate badkamer naast verschillende tussenruimtes.
Een heerlijk familiehuis met veel ruimte.
De royale tuin is voorzien van een heerlijk zoutwater zwembad met automatische waterbehandeling en eventuele verwarming. Aan het terras bij het zwembad heb je veel privacy en tot in de late uurtjes de zon! Achter het zwembad bevindt zich een moestuin waar altijd verse groenten als asperges, courgettes en boerenkool en vruchten als frambozen en aardbeien uit zijn gekomen.

Duurzaamheid & onderhoud
Het pand is volledig aangepast aan de moderne tijd zonder het authentieke karakter van het Rijksmonument aan te tasten. Zo heeft het pand een warmtepomp en heeft het dus geen gasaansluiting meer. Het pand heeft op verschillende plekken wand- en vloerisolatie en het gehele dak is voorzien van isolatie. Waar mogelijk zijn ramen voorzien van isolatieglas.

Het vele houtwerk van het Koetshuis, zowel binnen als buiten, is grotendeels bijgewerkt in de afgelopen jaren. Daarnaast zijn er renovaties en verbeteringen doorgevoerd aan het leidingen en elektriciteit netwerk.

Buitenplaats Waterland
Het 17e eeuwse landgoed Waterland vormt één van de mooiste overblijfselen van de rijke historie van Velsen. Deze buitenhuizen, zoals ook de aangrenzende landgoederen Beeckestijn, Velserbeek en Schoonenberg werden vooral tijdens de zomermaanden bewoond door welgestelden uit Amsterdam. Het landgoed bestaat uit een natuurgebied van 29 hectare groot waarop 3 deelpercelen die in particulier bezit zijn en die bewoond worden door gezinnen. In het landhuis bevindt zich eco-hotel en biologisch restaurant Plantage Rococo. Het landgoed is rustig en niet openbaar (nauwelijks verkeer).

Omgeving
Op loopafstand in het achtergelegen bos zit verschillende scholen, opvang en sportfaciliteiten. Zo bevinden zich daar basisschool Jan Campert, het Felisenum gymnasium, kinderopvang Op Stoom en Partou en verder een voetbalclub, hockeyclub, tennisbaan, kinderboerderij en een speeltuin met
pierebad. Kinderen hoeven geen enkele weg over te steken. Een gezin wat hier woont geeft dat een ongelooflijke vrijheid.

Het oude dorpje Velsen-Zuid is een veel gebruikte filmlocatie vanwege de charme en schoonheid. Door de duinen fiets je zo naar het strand van Bloemendaal, Zandvoort en IJmuiderslag. Verder loop je zo recreatiegebied Spaarnwoude in voor nog meer ontspanning en avontuur (o.a. golfbaan en een skibaan). Amsterdam bereik je met de auto in 20 min en Schiphol in 15 min.

Rijksmonument en NSW
Het landgoed Waterland/Meervliet is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW) voor de instandhouding van landgoederen en biedt daardoor vele fiscale voordelen. Zo vervalt onder meer de overdrachtsbelasting, erfbelasting, wordt er een lagere WOZ-waarde geheven en zijn er belangrijke subsidieregelingen voor onderhoud aan het pand.

Bijzonderheden:
* Wonen op Landgoed Waterland is werkelijk ‘best of both worlds’. Dichtbij Amsterdam, Haarlem en stranden, gelegen in een oase van groen en op loopafstand van scholen en sportvelden;
* Rijksmonument en NSW-landgoed (vele fiscale voordelen, zoals geen overdrachts- en erfbelasting);
* Het huis is uitzonderlijk energie efficiënt voor een rijksmonument (warmtepomp, isolatie);
* Voorzien van nagenoeg volledig vloerverwarming, bliksemafleiders, alarminstallatie;
* Eigen bron en sproei-installatie;
* Het naastgelegen pand is eventueel ook aan te kopen voor gecombineerd gebruik. Informatie op te vragen bij verkopend makelaar. Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee;
* Voor indeling en maatvoeringen zie kleurenplattegronden;
* Oplevering in overleg.

Details

Bijgewerkt op juli 25, 2024 op 1:03 am

  • Prijs: € 1.900.000 k.k.
  • Woonoppervlakte: 279 m2
  • Perceelgrootte: 3451 m2
  • Kamers: 7
  • Bouwjaar: 1902